Wist je datjes

De tomatenplantjes worden dan in onze kassen gezet waar ze goed kunnen groeien langs een touw. Deze planten worden wekelijks ingedraaid, sommige tomatenplanten worden soms zelfs wel 15 meter lang als ze het hele jaar in onze kas staan.

Komkommers zijn maximaal 2 weken te bewaren op een koele plaats, maar niet in de koelkast of diepvries. Komkommers worden snotterig van kou. Het verpakken van komkommer in folie voorkomt uitdroging.

De komkommer werd waarschijnlijk al zo’n 3000 jaar geleden geteeld in Indië, mogelijk ook in Afrika. De komkommer werd aanvankelijk in ons land weinig geteeld en verbruikt. In Engeland was de komkommer in de tweede helft van de 19e eeuw reeds bijzonder populair. In Belgie bleef de komkommer lange tijd een siergroente. Zo werden er […]

Komkommer is een groente en is daarom goed voor je gezondheid. Net als andere groentesoorten bevat komkommer veel vezels en voedingsstoffen en erg weinig calorieën. Veel groente en fruit eten verlaagt het risico op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker.