Volkoren pannenkoeken met creme fraiche, komkommer en veldsla
16 maart 2018
Het is vandaag Pannenkoekendag! Time for pancakes. Serveer deze gezonde komkommer pannenkoeken tijdens de lunch of brunch:
Wat heb ik nodig?
1 pak Koopmans Pannenkoek Volkoren
800 ml melk
4 eieren
150 g veldsla
snufje zout
1 teentje knoflook
voor de roomkaas:
200 ml creme fraiche
ca. 12 takjes verse koriander
1 teentje knoflook
halve komkommer in kleine blokjes
sap van een halve citroen
naar smaak peper, zout en gedroogde chili
Bereiding
- Vermaal de veldsla fijn met de hakmolen. TIP: als je een scheutje melk toevoegt, gaat het makkelijker. Doe het steeds in gedeelten.
- Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk en 2 eieren toe.
- Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
- Voeg al roerend de andere helft van de melk en nog eens 2 eieren toe en roer het tot een glad beslag
- Roer ook de vermalen veldsla, een uitgeperst knoflookteentje en een snufje zout door het beslag.
- Nu kun je de roomkaas maken. Hak hiervoor de koriander en het teentje knoflook fijn.
- Roer de creme fraiche los en voeg de koriander, knoflook, komkommer en citroensap toe.
- Breng op smaak met peper, zout en beetje chili. Zet de roomkaas koel totdat je gaat serveren.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
- Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
Dit is een recept van Koopmans