Volkoren pannenkoeken met creme fraiche, komkommer en veldsla

Volkoren pannenkoeken met creme fraiche, komkommer en veldsla

16 maart 2018

Het is vandaag Pannenkoekendag! Time for pancakes. Serveer deze gezonde komkommer pannenkoeken tijdens de lunch of brunch:

Wat heb ik nodig?
1 pak Koopmans Pannenkoek Volkoren
800 ml melk
4 eieren
150 g veldsla
snufje zout
1 teentje knoflook
voor de roomkaas:
200 ml creme fraiche
ca. 12 takjes verse koriander
1 teentje knoflook
halve komkommer in kleine blokjes
sap van een halve citroen
naar smaak peper, zout en gedroogde chili

Bereiding

  1. Vermaal de veldsla fijn met de hakmolen. TIP: als je een scheutje melk toevoegt, gaat het makkelijker. Doe het steeds in gedeelten.
  2. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk en 2 eieren toe.
  3. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
  4. Voeg al roerend de andere helft van de melk en nog eens 2 eieren toe en roer het tot een glad beslag
  5. Roer ook de vermalen veldsla, een uitgeperst knoflookteentje en een snufje zout door het beslag.
  6. Nu kun je de roomkaas maken. Hak hiervoor de koriander en het teentje knoflook fijn.
  7. Roer de creme fraiche los en voeg de koriander, knoflook, komkommer en citroensap toe.
  8. Breng op smaak met peper, zout en beetje chili. Zet de roomkaas koel totdat je gaat serveren.
  9. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
  10. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.

 

Dit is een recept van Koopmans