Volgende week eerste komkommers bij VeilingZON voor Bjorn

Volgende week eerste komkommers bij VeilingZON voor Bjorn

14 februari 2015

Eind volgende week komen de eerste komkommers van het seizoen voor de klok bij ZON fruit & vegetables, zo meldt het bedrijf in een persbericht. De opbrengst ervan gaat naar een goed doel. De aanleverende komkommertelers zijn Joan en Paul van den Beuken en René Tielemans.

De opbrengst van de eerste verkoop wordt geschonken aan de Nederlandse Stichting voor kinderen met Progeria, de Progeria Family Circle. Kinderen die aan deze zeer zeldzame ziekte lijden worden versneld ouder en hebben een gemiddelde levensverwachting van slechts 13 jaar.

Over het antwoord op de vraag waarom Progeria als goed doel is gekozen, hoeft teler René Tielemans niet lang na te denken. “Ons bedrijf is in Boekel gevestigd, en daar woont ook Bjorn Nabuurs, het enige Nederlandse kind met de ziekte Progeria. Voor de zomer van 2015 heeft Bjorn zich ten doel gesteld alle progeriafamilies in Europa uit te nodigen voor een geweldige week in Nederland. Een prachtig initiatief, en daar willen wij als bedrijf graag een steentje aan bijdragen.”