Tomaten

l'Amuse tomaat

Een nieuwe verschijning in het tomatenassortiment zijn de l’Amuse kleine trostomaatjes. De exclusieve aromatische frisse volle smaak, glanzende dieprode kleur, hoogronde vruchtvorm en een gemiddeld gewicht van 10 gram zijn de opvallende eigenschappen van dit trostomaatje. Zijn kleine omvang en zijn frisse volle smaak maakt het een ideale snack die vooral bij kinderen erg populair is. Wij kweken deze heerlijke tomaten van juli tot december onder de groeilampen waardoor ze nog smaakvoller zijn.

Natuurlijke bevruchting door hommels
777.784 Tomaten geteeld dit jaar
400 miljoen Biologische bestrijders
Wist je dat..

Tomatenplanten wel 15 meter lang kunnen worden?

De tomatenplantjes worden dan in onze kassen gezet waar ze goed kunnen groeien langs een touw. Deze planten worden wekelijks ingedraaid, sommige tomatenplanten worden soms zelfs wel 15 meter lang als ze het hele jaar in onze kas staan.

Tomatenteelt is topsport

Het telen van onze heerlijke l´Amuse- en TastyTom-tomaten in de kas is topsport. Voor de plant is het heel belangrijk dat hij in een prima klimaat staat. Een goede temperatuur, niet te vochtig of te droog, en voldoende zonlicht. Ook is het belangrijk dat de plant voldoende water en voedingsstoffen krijgt. Zonder deze groeicondities kan de plant niet goed produceren.

Natuurlijke bevruchting door hommels

Als de tomatenplanten in de kas gezet worden zijn er al 2 trossen ontwikkeld. We zetten direct na het planten hommel-dozen in de kas zodat deze hun werk kunnen gaan doen. In een doos zitten soms wel 250 hommels en deze blijven gemiddeld 3 maanden in de kas, dit is hetzelfde als buiten in de natuur. De hommels bestuiven de bloemen die aan de tomatenplanten zijn gekomen waardoor er mooie tomaten aan de trossen komen.