Tasty Tom lanceert gele tomaat: Tasty Tom Gold

Tasty Tom lanceert gele tomaat: Tasty Tom Gold

8 april 2016

Het heeft twintig jaar geduurd voordat de telers van Tasty Tom een smaaktomaat vonden die ze geschikt vonden voor in hun assortiment. Nu is het zo ver – en het is nog eens een gele tomaat ook. De Tasty Tom Gold is verkrijgbaar bij ZON fruit & vegetables en wordt ook in combinatie met de rode Tasty Tom-tomaat vermarkt.

Ruim twintig jaar al bestaat het assortiment van de Tasty Tom-telers uit één tomaat: een dieprode troscocktail. In die tijd waren de telers wel op zoek naar mogelijkheden om hun productenpalet te verbreden. “Maar dat was geen eenvoudige zoektocht”, vertelt Ton Janssen. “Smaak staat namelijk voorop. Daar onderscheiden we ons juist mee. Een nieuwe tomaat moest zich daarom minimaal kunnen meten met de smaak van de bestaande Tasty Tom-tomaat.”

Deze nieuwe tomaat is nu gevonden in Safra van Enza Zaden, die in de markt wordt gezet als Tasty Tom Gold. De smaaktomaat heeft een opvallend gele kleur. “Net als de rode Tasty Tom-tomaat is ook deze heerlijk zoet”, vertelt Janssen. “In het voorjaar meten we een brixwaarde van 6-7, terwijl in de zomer deze waarde uit komt tussen de 7 en 8. Dit is vergelijkbaar met de rode Tasty Tom-tomaat.” De Tasty Tom Gold kenmerkt zich verder door een gelijkmatige trosvorm. Een gemiddelde tros telt zes tot acht tomaten met een vruchtgewicht van 40 à 50 gram.

Het areaal Gold beslaat momenteel nog geen procent van het totale Tasty-Tom areaal. “We geloven erin klein te beginnen”, verklaart Janssen. De tomaat wordt niet alleen los op de markt gezet, maar ook in een combinatie met de rode Tasty Tom: de Tasty Tom Mix. “Een ideale basis voor kleurrijke, smaakvolle en onderscheidende salades of belegde broodjes”, besluit Janssen. De Tasty Tom Gold is, net als de rode Tasty Tom-tomaat, verkrijgbaar via Zon fruit & vegetables.