Onderzoek naar inhoudsstoffen tomaat, komkommer, champignon en appel

Onderzoek naar inhoudsstoffen tomaat, komkommer, champignon en appel

11 november 2014

Zijn duurzaam geteelde, rijp geoogste tomaten ook gezonder? Samen met vier bevlogen telers en afnemer Hutten Catering onderzoekt adviesbureau CLM de koppeling van milieu-vriendelijke teelt en meer gezonde inhoudsstoffen in groenten. Een voorbeeld van de vele projecten waarmee CLM duurzame voedselproductie stimuleert.

Bevlogen samenwerking met resultaat
Om te beginnen, gaven de vier betrokken telers de duurzaamheid een impuls door over te stappen op Milieukeur. Op thema’s zoals energie, beschermingsmiddelen, mineralen, water, afval en biodiversiteit scoren ze uitstekend. Boekelse komkommerteler Rene Tielemans: “Het certificaat bewijst dat we stukken duurzamer bezig zijn”. De telers leveren hun product vervolgens zoveel mogelijk lokaal, onder andere aan cateraar Hutten in Veghel. Dit betekent een korte lijn en een supervers product bij de cateraar. Maarten Schellekens (Hutten): “Wij werken al jaren samen met lokale leveranciers en duurzaamheid en gezondheid staan hoog in het vaandel”.

Groeiende interesse bij de consument
De bijzondere samenwerking tussen telers, CLM en Hutten Catering heeft nieuwe inzichten gegeven in de combinatie duurzaam, lokaal en gezond. Peter Leendertse (CLM): “We gaan zeker verder met deze initiatieven. We denken dat de interesse van de consument stijgt voor deze topcombinatie van gezonde, duurzame producten van vlakbij. En we hopen natuurlijk dat de waardering voor deze producten en telers mee zal stijgen.”

Lees het volledig artikel op www.AGF.nl
Voor meer info: CLM www.clm.nl