Komkommers

De komkommerteelt

Bij Tielemans Groentekwekerij worden van januari tot medio november komkommers geteeld. Om zo lang mogelijk komkommers te kunnen leveren bestaat onze teelt uit twee teeltperiodes. De eerste belichte komkommers kunnen we eind januari al oogsten, door het extra licht van de groeilampen kunnen we dus eerder oogsten. Vervolgens wordt er plaats gemaakt voor de nieuwe planten die dankzij de zomerwarmte al na 14 dagen de eerste komkommers leveren. We lopen dagelijks de hele kas door om de te oogsten, een komkommer groeit namelijk in 10 dagen uit van bloem naar de volledige vrucht zoals hij in de winkel ligt.

20.588.225 Komkommers geteeld dit jaar
6.862.730 Komkommers geseald dit jaar
Wist je dat..

Komkommers heel goed zijn voor je gezondheid?

Komkommer is een groente en is daarom goed voor je gezondheid. Net als andere groentesoorten bevat komkommer veel vezels en voedingsstoffen en erg weinig calorieën. Veel groente en fruit eten verlaagt het risico op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker.

Innovatie Eerste komkommerkwekerij met MK

Het telen van komkommers is topsport

Het telen van de lekkerste komkommers is topsport voor ons. Voor de plant is het heel belangrijk dat hij in een prima klimaat staat. Een goede temperatuur, niet te vochtig of te droog, en voldoende zonlicht. Ook is het belangrijk dat de plant voldoende water en voedingsstoffen krijgt. Zonder deze groeicondities kan de plant niet goed produceren.

Wij zijn Planet Proof, BRC en Global GAP gecertificeerd, hierdoor voldoet Tielemans Groentekwekerij aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en kwaliteit