Het bedrijf

In 2001 is het bedrijf overgenomen door René Tielemans en vanaf 2004 is het bedrijf langzaam aan uitgebreid en vernieuwd. In 2006 werd er een geheel nieuwe loods gebouwd, inclusief dockshelter. Aan het einde van dat jaar werd er ook een WarmteKrachtKoppeling (WKK) geplaatst. Hiermee wordt elektriciteit opgewekt voor heel Boekel, waarbij de vrijgekomen warmte en CO2 in de kas gebruikt worden.

Na een geleidelijke groei naar 6 ha op de huidige locatie, is Tielemans Groentekwekerij door het aankopen van een nieuwe locatie in 2014 verdubbeld naar een totaal areaal van 12 ha. Deze locaties zetten de producten af bij Telersvereniging Kompany U.A. Met deze totale oppervlakte zijn we klaar voor de toekomst.

 • 1962
  Eerste stuk grond
 • 1968
  Verhuizing naar Neerbroek 23 en eerste kas
 • 2001
  Overname door René Tielemans
 • 2006
  Loods en WKK
 • 2011
  2ha kas erbij (totaal 6ha)
 • 2013
  1e teelt hogedraad
 • 2014
  Uitbereiding extra locatie (totaal 12ha)
 • 2016
  Eerste belichting 3ha Boventehuis
 • 2017
  Participatie Giel Janssen
 • 2017
  Uitbreiding belichting (totaal 5ha)
 • 2018
  Uitbreiding belichting (totaal 8ha)

Rond 1970 begon Jan Tielemans (na enkele jaren thuis ‘getuind’ te hebben) op een stuk grond van 5000 m2 op de Lage Raam in Boekel. Na de ruilverkaveling werd zijn grond verruild voor een stuk aan de Neerbroek 23. In 1971 bouwde hij daar de eerste kas.

In 2013 hebben we voor het eerste jaar een hogedraad teelt komkommers en tomaten geteelt. Hiermee kunnen we een constante productie en arbeid plannen en is de kwaliteit vele malen beter.

Belichting in komkommerteelten word nog niet veel toegepast, er is nog geen gerichte vraag naar jaarrond productie van komkommers maar richting de toekomst heeft Tielemans Groentekwekerij in 2016 3 ha belichting gerealiseerd op de locatie Bovenstehuis. Dit is erg goed bevallen en medio 2017 zal ook op de locatie Neerbroek gestart worden met de realisatie van 2 ha groeilampen. Hiermee is ruim 40% van het het areaal belicht.

150 Werknemers (waarvan 50 scholieren)
6000 Huishoudens worden voorzien van stroom m.b.v. 3 WKK’s
3200 Groeilampen (5ha)

Afzet

Onze komkommers en tomaten, die verkocht worden door Kompany, zijn ook in de nabije omgeving van Tielemans te vinden. Zo helpen wij mee aan een prettig verblijf in ziekenhuis Bernhoven, beleveren wij via Kompany verschillende cateraars, een aantal supermarkten en kom je onze komkommers tegen bij local for local shops in de buurt.

Tielemans Groentekwekerij levert zijn komkommers en tomaten aan Kompany. Van daaruit worden de producten verkocht aan supermarkten en (via tussenhandel) aan horeca, ambulante handel en groentespeciaalzaken. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren aan deze afnemers zijn we ongeveer 2 jaar geleden begonnen met het sealen van onze komkommers, dat ervoor zorgt dat de houdbaarheid bijna verdubbeld wordt.

Wij zijn Planet Proof, BRC en Global GAP gecertificeerd, hierdoor voldoet Tielemans Groentekwekerij aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en kwaliteit