Duurzaamheid

Een natuurlijke balans in de kas

Duurzaamheid is een van de speerpunten in ons bedrijf, zijn hier altijd mee bezig en blijven innoveren. Onze energiebehoefte word ingevuld 4 warmte-krachtkoppelingen. Wij bestrijden plagen op biologische wijze. Voor de bevruchting van het tomatengewas zetten we hommels in en de meeste plagen bestrijden we met natuurlijke vijanden. Deze hebben geen schadelijke invloed op gewas of product en de natuurlijke balans in de kas wordt gewaarborgd.

Biologische gewasbescherming

Iedere week wordt het gewas gecontroleerd op mogelijke bedreigingen van insecticiden. Door wekelijks te ‘scouten’ zijn we goed op de hoogte zijn van insecten en plagen. Hierdoor kunnen we snel en adequaat reageren. Bij het constateren van een toenemende populatie insecten kunnen we natuurlijke vijanden inzetten. Deze worden voor ons opgekweekt en geleverd in zakjes die wij in het gewas kunnen hangen of in de gewassen uit kunnen strooien.

8000 Huishoudens voorzien van stroom m.b.v. 4 WKK’s
1 miljard Biologische bestrijders
7350 Groeilampen (8ha)
Volledig hergebruik van regenwater

Energiebehoefte

Om het bedrijf van warmte te voorzien wordt gebruik gemaakt van vier WKK installaties. Resterende warmtepieken worden opgevangen door een aardgasketel. Door de verbranding van snoeihout uit omliggende gemeentes in onze houtketel kan onze CO2 emissie verlaagd worden, de ketel draait 24 uur per dag en vult ook een deel in van onze energiebehoefte. Met onze 4 WKK’s leveren wij stroom terug aan het net voor 8000 huishoudens + eigen behoefte lampen en kunnen we de warmte en  het CO2 in de uitlaatgassen gebruiken in onze kas. Alleen als er een zeer grote warmtevraag is, gaat de gasketel aan.

Kwaliteit

Onze komkommers en tomaten zijn gezonde, geweldige producten. Wij zorgen er voor dat we altijd zeer hoge kwaliteit kunnen leveren. Na het oogsten worden de komkommers en tomaten snel klaar gemaakt voor transport. Zo blijven zij nog lang vers en houdbaar. Onze komkommers worden verpakt in dozen of worden direct na het sorteren geseald om zo nóg langer houdbaar te blijven. Op het moment sealen wij ongeveer 30% van onze productie, dit is altijd op aanvraag van de klanten. Wij zijn Planet Proof en Global GAP gecertificeerd, hierdoor voldoet Tielemans Groentekwekerij aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en kwaliteit.

Certificering

We streven er altijd naar om ons bedrijf zo duurzaam en veilig mogelijk te maken en dit altijd te verbeteren. Tielemans Groentekwekerij is trots op deze behaalde certificaten en blijft altijd op zoek zijn naar vernieuwende en/of innoverende certificaten waar wij de potentie van inzien.

Onze komkommers en tomaten zijn gezonde, geweldige producten. Wij zorgen er voor dat we altijd zeer hoge kwaliteit kunnen leveren