Bjorn oogst de eerste komkommers van 2015

Bjorn oogst de eerste komkommers van 2015

25 februari 2015

Vandaag komen de eerste komkommers van het seizoen voor de klok bij ZON fruit & vegetables. Maar gisteravond waren de aanleverende telers al te zien bij SBS6-programma Hart van Nederland.

Telers Joan en Paul van den Beuken en René Tielemans, hebben zoals al eerder gemeld besloten de opbrengst van de eerste verkoop te schenken aan de Nederlandse Stichting voor kinderen met Progeria. Het TV-programma Hart van Nederland van SBS6 besteedde daarom gisteravond aandacht aan Bjorn Nabuurs, het enige Nederlandse kind met de ziekte Progeria.

Bjorn mocht gisteren in de kas van René Tielemans in Boekel de eerste komkommers zelf plukken. Vandaag staan deze eerste komkommers voor de klok bij ZON fruit & vegetables. René Tielemans: “Bjorn wil graag alle families in Europa die een kind met progeria hebben, uitnodigen voor een geweldige week in Nederland en dat kost natuurlijk veel geld. Ik hoop daarom samen met Bjorn van harte dat de kopers morgen flink zullen bieden op deze eerste partij komkommers, zodat wij een mooi bedrag aan de Progeriastichting kunnen overmaken en Bjorns wens vervuld kan worden.”

Update: Bekijk hier de reportage van Hart van Nederland.