3000 euro voor de eerste komkommers van ZON

3000 euro voor de eerste komkommers van ZON

25 februari 2015

Vandaag zijn de eerste komkommers van het seizoen voor de klok geveild bij ZON fruit & vegetables. De aanleverende telers, Joan en Paul van den Beuken en René Tielemans, hebben zoals al eerder gemeld besloten de opbrengst van de eerste verkoop te schenken aan de Nederlandse Stichting voor kinderen met progeria. Koper John Hansen (fa. P. Smets & Zn.) zette de toon bij de veiling door bij de eerste druk aan de klok maar liefst 150 euro per komkommer te bieden, wat voor de eerste doos een bedrag van 1.800 euro betekende.

Kopers Theo-Jan Thur (Gebr. Thur) en Arjan Heemskerk (Impex Heemkerk) zorgden bij het kopen van de volgende dozen voor een verdere aanvulling van dit bedrag, waarna de drie aanwezige telers en ZON fruit & vegetables gezamenlijk het totaalbedrag afrondden tot 3.000 euro. De kopers overhandigden in de vorm van een grote cheque het bedrag van 3.000 euro aan teler René Tielemans, die het geld vandaag aan progeriapatiëntje Bjorn Nabuurs zal geven.

Met een gezamenlijk areaal van 12 hectare zorgen de telers Joan en Paul van den Beuken en René Tielemans er voor dat ZON het gehele komende seizoen komkommers in het assortiment voor de klok gaat zetten.